PREMIERĂ LA JUDEȚEAN – Salon la standarde de excelență

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare are un salon la standarde de excelență pentru tratamentul neutropeniilor febrile, anunță George Alexandru Oros, manager.

”Spitalul Județean de Urgență Baia Mare are, în premieră, un salon pentru tratamentul neutropeniilor febrile, dotat la standarde de excelență. Neutropenia febrilă este o complicație cu risc vital. Succesul tratamentului depinde de diagnosticul precoce și instituirea tratamentului de urgență. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare există proceduri scrise de intervenție pentru diagnosticul și managementul neutropeniei febrile. Se consideră că de la prezentarea pacientului în unitatea de urgență și până la instituirea tratamentului, intervalul maxim admis este de 1 oră, prelungirea acestuia crescând semnificativ riscul de deces”, explică George Alexandru Oros, manager.

Împreuna cu secția de Oncologie a spitalului, s-a realizat dotarea unui salon de 2 paturi la nivel de excelență.

”Prin această investiție, considerăm că se va reuși reducerea semnificativă a decesului pacienților. Dotarea a presupus un efort financiar serios, dar care se va regăsi în salvarea multor vieți” adaugă George Alexandru Oros, manager.

mg
mg