PROBLEME. Lemn tăiat ilegal din pădurea proprietatea statului din Vișeu de Sus

Probleme la Vișeu de Sus, acolo unde polițiștii din oraș s-au sesizat din oficiu, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind tăierea ilegală și sustragerea de material lemnos.

Potrivit IPJ Maramureș, la fața locului și din primele verificări efectuate, „s-a stabilit faptul că, din pădurea proprietatea statului din Vișeu de Sus, au fost tăiați ilegali 18 arbori de esență foioase, specia fag, în volum de 75,6 m.c. și în valoare de 45.304 de lei. De asemenea, persoanele bănuite de comiterea faptei ar fi doi bărbați de 55 și 61 de ani din oraș”.

„Totodată, la aproximativ un kilometru de locul tăierii, au mai fost identificați patru arbori de esență foioase, specia fag, în valoare de 2.091 de lei. Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie organelor silvice. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru încălcarea prevederilor Legii 46 din 2008 privind Codul Silvic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori”, arată polițiștii maramureșeni.

Marcel ȘERBAN

(Foto: arhiva Glasul)

dh
dh