PROGNOZA METEO. Ce vești ne aduc meteorologii pentru aprilie

Avem prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele patru săptămâni. În săptămâna care urmează (18.03.2024 – 25.03.2024), mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru
această săptămână, pe întreg teritoriul României, respectiv regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și
sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024, meteorologiio prognozează că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

Prima săptămâni a lunii aprilie aduce o medie a aerului care va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În fine, în săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024 mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice
pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA