Prognoza meteo pentru luna februarie. Ce ne așteaptă

La finalul săptămanii trecute, Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo valabilă de azi, 23 ianuarie și pană către finalul lunii februarie. Pentru această săptămană, meteorologii spun că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest
interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Marcel Șerban

dh
dh