PROGNOZĂ – Vremea în primele zile ale lunii martie. Ce ne așteaptă

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămani. Maramureșenii sunt curioși să afle dacă iarna ne va mai da bătăi de cap sau vom scăpa doar cu acel episod de iarnă autentică de săptămana trecută, cand temperaturile au scăzut frecvent sub -10 grade Celsius.

Pentru această săptămană, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat va fi deficitar în toate regiunile.

În ultima săptămană a lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cntitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.

Marcel Șerban

dh
dh