PROIECT IEUD. Centru de zi pentru copii, în școala din Plopșor

Ieudul este o comună mare, cu peste 4.000 de locuitori și circa 1.300 de fumuri. Majoritatea sunt români. Mulți dintre ei sunt plecați în străinătate, la muncă. Trimit bani acasă și își renovează casele sau își contruiesc altele noi. Administrația locală trebuie să țină pasul cu ritmul în care se contruiește în comună, pentru a asigura infrastructura necesară.

Primarul Nicolae Traian David: “În comună ar mai fi două, trei zone de electrificat. Problema e că acestea sunt în extravilanul localității. Mai mult limita e în extravilan. Vom vedea ce e de făcut. Poate vom face un PUZ, să rezolvăm problema. Sunt doar câteva sute de metri până acolo. E nevoie de vreo 5-6 stâlpi. Defapt, sunt capete de stradă, care s-au extins. Lumea și-a făcut case în continuarea ulițelor și s-au trezit că s-a terminat intravilanul”, susține primarul.

Același context i-a determinat pe reprezentanții administrației locale să depună un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a amenaja un Centru de zi pentru copii.

Primarul Nicolae Traian David: “Acest centru vizează copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate. După orele de curs își vor petrece aici timpul și își vor face lecțiile. Grupul țină e de vreo 60 de copii. În acest scop, am reabilitat Școala din Plopșor. Practic, dacă nu îi găseam o nouă întrebuințare, clădirea intra într-o degradare totală. În momentul de față, acolo este doar o grupă de grădiniță. Școala o amenajăm și organizăm acolo un Centru de zi pentru copii. Da, este adevărat, sunt destul de multe familii plecate în străinătate. În general populația tânără se duce în vest, să își caute un loc de muncă”, afirmă primarul David.

GlasulMM
GlasulMM