PROIECTE EDUCAȚIONALE. Noi acreditări Erasmus în Maramureș

În urma unei riguroase evaluări a candidaturilor depuse la Apelul de selecție din toamna anului 2023, județul Maramureș se poate mândri cu obținerea unor noi acreditări Erasmus, potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Maramureș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Baia Mare și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș sunt printre instituțiile educaționale care au obținut acreditare pentru proiecte KA120 ADU, domeniul Educația Adulților.

De asemenea, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie a obținut acreditare pentru proiecte KA120 SCH, Educație școlară, iar Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare a fost confirmat pentru finanțarea proiectului de scurtă durată KA122 VET, orientat spre Formare profesională.

Reprezentanții ISJ Maramureș au subliniat importanța acreditării Erasmus, evidențiind că acest instrument facilitează accesul simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate. Acreditarea Erasmus reprezintă, în esență, o confirmare a capacității organizației aplicante de a implementa un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica