CAVNIC. Campanie de cetățenie activă la Colegiul ”Pintea Viteazul”

În perioada 8-16 aprilie, la Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic, s-a desfășurat campania de cetățenie activă pe teme de responsabilitate ”Fii responsabil!”. Campania a debutat cu activități interactive de identificare a celor 50 de metri de nevoi și a continuat cu ateliere educaționale pe teme de responsabilitate, coordonate cu succes de echipa formată la cursul ”Tineri pentru Tineri”: Matei Gircsis (IX A), Dorian Tiecar (IX A), Elisa Rai (X A) și Carmen Tomuș (XI A), mentor prof. Flavia Sabo.

”Energia lor pozitivă și dorința de implicare, precum și competențele lor au atras colegii, reușind să-i implice nu doar pe elevii de liceu, ci și pe colegii lor mai mici din învățământul primar și gimnazial. Echipajul a solicitat sprijin și a obținut suport și deschidere în rândul colegilor și cadrelor didactice în derularea activităților propuse: aducerea la suprafață a problemelor tinerilor și găsirea soluțiilor respective; confecționarea unor postere cu tematica responsabilității și punerea în practică a sfaturilor identificate împreună cu elevii claselor implicate în activități, în viața de zi cu zi”, informează Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic.

În același timp, au desfășurat o campanie de promovare a unor comportamente/ principii de responsabilitate, realizând, împreună cu elevii claselor de gimnaziu și liceu, pliante cu mesaje pe care le-au expus în școală, cu dorința de a atrage atenția tuturor elevilor asupra acestora. Campania va continua, într-o formă simplificată, de-a lungul anului școlar, prin expoziția de postere și pliante realizate în cadrul activităților la clasă de către echipa de voluntari.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica