PROTEST. ”Noaptea Muzeelor 2024” anulată la muzeele din Baia Mare

Instituțiile de cultură din Baia Mare anunță că anul acesta nu vor mai lua parte la evenimentul Noaptea Muzeelor, programat pentru data de 18 mai. În acest fel, angajații din instituții își manifestă protestul față de subfinanțarea din domeniul culturii. La acțiunea de protest s-au alăturat, până în acest moment, cinci muzee din municipiul reședință de județ.
”Vă anunțăm cu regret că, în semn de sprijin pentru acțiunile de protest față de subfinanțarea domeniului și de politicile culturale precare, prin decizie comună, Muzeul Județean de Artă <<Centrul Artistic Baia Mare>>, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie “Victor Gorduza” și Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare NU participă anul acesta la Noaptea Muzeelor 2024.
Noaptea Muzeelor este un eveniment pe care și noi îl așteptăm de fiecare dată cu entuziasm și suntem dezamăgiți în egală măsură că anul acesta nu vă putem întâmpina și întâlni. Vă mulțumim că ne susțineți mereu și vă așteptăm în data de 18 mai în vizită la muzeele județene conform orarului normal de funcționare al fiecăruia. Vă reamintim cu această ocazie că puteți achiziționa un bilet unic de vizitare, care vă permite intrarea la toate cele 5 muzee”, se precizează într-un comunicat de presă comun, al instituțiilor de cultură.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA