CAZUL CHERECHEȘ. Decizia Curții de Apel Cluj de azi. Poveste încheiată

Fostul primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, rămâne în arest. Asta deși și-a dorit să scape de închisoare. Doar că instanța de judecată a decis altceva.

„Soluția pe scurt: În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material.

În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată azi, 18 martie 2024, prin punerea la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei Curţii”, arată instanța de judecată.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA