RADU TRUFAN (USR): Baia Mare, fără un spațiu adecvat pentru camparea rulotelor

O zonă superbă, cu peisaje deosebit de frumoase, Barajul Firiza oferă turiștilor și băimărenilor o oază de liniște și relaxare. Cu toate acestea, municipiul Baia Mare, un oraș cu un potențial turistic considerabil, nu dispune în prezent de o zonă de campare dedicată rulotelor, care să ofere servicii moderne și confortabile pentru turiști.

Alături de colegii mei din USR Baia Mare venim cu o propunere de proiect important pentru dezvoltarea turismului local. Este vorba de un #parc de #rulote dezvoltat prin amenajarea unei zone la Barajul Firiza, care să cuprindă puncte de alimentare cu apă potabilă, puncte de evacuare a apelor uzate, conexiuni electrice, zone de picnic și grătar, toalete, dușuri, acces la internet Wi-Fi, securitate și supraveghere, precum și zone special amenajate pentru copii.

Această nevoie reprezintă o barieră pentru dezvoltarea turismului local și pentru atragerea unui număr mai mare de vizitatori, în special a celor care călătoresc cu rulotele. Deși spațiul este generos, 70% din suprafața acestui frumos oraș și a cartierelor care aparțin de Baia Mare fiind împădurită, lipsa unei astfel de infrastructuri turistice se simte acut. Un astfel de proiect ar aduce beneficii economice semnificative și ar contribui la dezvoltarea durabilă a municipiului.

COD AEP 21240009

default
GlasulMM
GlasulMM