RAR pentru tractoarele din Poienile Izei

La sfârșitul secolului trecut, încă maramureșenii lucrau pământul cu atelaje trase de animale. În ultimele trei decenii situația s-a schimbat radical, majoritatea fermierilor cumpărându-și tractoare și utilaje aferente pentru practicarea unei agriculturi intensive. Problema e că puține tractoate au trecut pe la Registrul Auto Român (RAR) pentru a intra în legalitate. Iar explicația e simplă: utilajele ar fi trebuit tractate la biroul din Baia Mare a RAR, lucru deloc ușor. Așa că inspectorii ARA Maramureș se deplasează în teren pentru a veni în întâmpinarea fermierilor.

Astfel, luni, 16.10.2023, de la ora 10:00, în curte la Casa Muzeu din comuna Poienile Izei, va fi prezentată o echipă de la R.A.R. Maramureş, în vederea omologării tractoarelor.

Într-o postare pe facebook, primarul Mirela Lăcrimioara Bîrlea precizează: “Tractoarele trebuie sa fie obligatoriu curate şi spălate. Atașez tabelul cu persoanele programate pentru luni. Persoanele programate pentru luni, sunt primele 15 persoane înscrise pe lista deschisă la primărie. Lista de înscriere este deschisă la primărie pentru toți cei care doriți să vă omologați tractoarele. Persoanele care sunt înscrise deja pe lista deschisă la primărie şi nu se regăsesc în listă, sunt programate în seria a doua, pentru o altă zi, dată care o vom anunța ulterior”.

GlasulMM
GlasulMM