REACȚII LA DECIZIA TAS. “Simona Halep este un brand extrem de important al Românie”

Sistemul Halep a câștigat procesul împotriva celor de la ITIA și a reușit să obțină micșorarea perioadei de suspendare: „Completul TAS a determinat în mod unanim că perioada de ineligibilitate impusă de Tribunalul Independent ITF să fie redusă la una de nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022 și terminând cu 6 iulie 2023”, se arată în comunicatul emis de TAS.

Pentru faptul că fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a primit o reducere de pedeapsă fără precendent, reacțiile nu au întârziat să apară.

BBC: „Suspendare pentru dopaj redusă pentru fosta campioană de la Wimbledon. Dubla campioană de Grand Slam, suspendarea de patru ani a Simonei Halep a fost redusă la doar nouă luni de către TAS. Acest lucru înseamnă că fostul lider mondial poate reveni pe teren imediat. Românca de 32 de ani s-a temut că, dacă decizia originală s-ar fi menținut, cariera sa s-ar fi încheiat”.

Ilie Năstase: „Eu zic că este o performanţă ceea ce s-a obţinut la TAS. Ea o să joace, nu are problemă de tenis să facă performanţă, probabil că va primi wild card la toate turneele la care doreşte ea să joace şi atât. Ştiţi că sunt mulţi care se accidentează nouă luni şi revin după un an, nu este o problemă asta. Simona Halep ar putea reveni în top, e tânără, la nivel fizic stă bine Nu are nicio problemă, a fost numărul unu. În plus ea s-a pregătit în toată perioada asta cât a fost procesul şi nu cred că are o problemă de formă de joc. Nu are meciuri, asta este altceva, dar are antrenament”, a declarat Năstase, citat de Agerpres.

Virginia Ruzici: „Dacă urmărim puţin ce se întâmplă în tenisul mondial masculin, dar şi feminin, vedem că toţi joacă tot mai mult. Federer a încheiat pe la 41 de ani, Djokovic are aproape 38 de ani şi e pe teren, Nadal cu toate accidentările din cariera lui se pregăteşte pentru Roland Garros… la fete vedem că revin jucătoare care acum au 34 sau 35 de ani, cu care de altfel Simona s-a bătut în trecut, mă refer la Kerber (n.r. – Angelique Kerber, 36 de ani), la Wozniacki (n.r. – Caroline Wozniacki, 33 de ani)… şi altele. De ce Simona Halep, la 32 de ani, să nu poată să revină? Eu sunt foarte optimistă că poate reveni în topul mondial”, a spus Ruzici, citată de Agerpres.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Este o victorie a sportului românesc, pentru că eu consider că Simona este un brand extrem de important al României. Uitaţi-vă ce au însemnat performanţele ei sau necazul ei. Toată presa mondială de la Est la Vest, toată lumea a vorbit de Simona. Tenisul este un sport extrem de vizibil, cu o notorietate ieşită din comun, şi atunci când un lider mondial se află în centrul unui scandal de genul acesta atrage atenţia”, a declarat Cosac, potrivit trvinfo.

GlasulMM
GlasulMM