RECEA. Anul acesta începe reabilitarea Școlii din Săsar

Anul 2024 vine cu numeroase investiții pentru comuna Recea. Conducerea primăriei, prin vocea edilului Pavel Octavian, a prezentat o parte din cele mai importante investiții care se vor face în viitorul apropiat. Astfel, în localitatea Săsar, școala urmează să fie reabilitată prin PNRR, iar clădirea va fi eficientizată din punct de vedere energetic.

”Localitatea Săsar este cea mai mare localitate a a comunei noastre în acest an dorim să modernizăm rețeaua stradală, prin construcția de trotuare și rigole de scurgere a apelor. Suntem în procedura de licitație publică, avem proiectul tehnic realizat și ca atare, de săptămâna viitoare o să demarăm acest proiect privind licitația pentru atribuirea contractului de lucrări de execuție. În primă fază o să scoatem la licitație tronsonul de la intrare în localitatea Săsar, respectiv  strada 1 Decembrie. Sper ca, cu ajutorul consilierilor să se aprobe și să alocăm o sumă substanțială din bugetul local pentru a putea rezolva această problemă.

Un alt proiect major pe care cu siguranță o să-l implementăm în această vară este reabilitarea școlii din Săsar prin PNRR,  Școala Verde, unde investiția are prevăzută suma de aproximativ 700.000 euro. Dorim să montăm 42 de panouri fotovoltaice pe școală pentru a asigura consumul de energie electrică pentru școală. Dorim să izolăm podul de sus de la etaj, vom renova toate sălile de clasă, vom schimba toată tâmplăria PVC, vom schimba iluminatul public și vom face încălzirea prin pardoseală la parter și prin calorifere la etaj. Totodată, în grupurile sanitare vor fi schimbate toate obiectele sanitare și vom pune pentru reducerea consumului de apă, robinete cu senzori”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.

 

Ana-Maria HOJDA

(P)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA