RELIGIE CATOLICĂ. 15 elevi din Eparhia de Maramureș s-au calificat la Olimpiada națională

Peste 100 de elevi au participat ieri, 13 aprilie, la faza eparhială a Olimpiadei de religie greco-catolică, desfășurată la Școala Gimnazială „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, respectiv Colegiul National „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Ziua a debutat cu salutul și încurajarea Preasfinției Sale Vasile Bizău, prezent la rugăciunea de început a concursului, la Baia Mare. „Pe lângă acumularea de cunoștințe, această disciplină este legată de viața spirituală, de profunzimea vieții omenești, iar voi, cei care participați azi la concurs sunteți doritori de a descoperi, dar mai ales de a fi oameni frumoși, care  dobândesc virtuțile și care pot să trăiască bine în lumea aceasta. Este un concurs, dar și o descoperire de valori”, a afirmat ierarhul, urând mult succes copiilor și rostind o  rugăciune împreună cu aceștia.

La Satu Mare, salutul și încurajarea de debut de olimpiadă au fost rostite de părintele vicar general Florin Fodoruț, care i-a felicitat pe elevii ce au avut curajul să se înscrie la olimpiada de religie. Testele au fost corectate, iar rezultatele au fost date în aceeași zi. Cincisprezece elevi de clasele V-XII din eparhie (8 din Satu Mare și 7 din Maramureș) s-au calificat pentru faza națională de religie catolică, care va avea loc la Ciofliceni, Jud. Ilfov, în zilele 8-12 mai a.c.

„Concursul a decurs foarte bine, fiecare elev s-a întors acasă mai bogat spiritual, mai ales că toți au primit de la Preasfinția Sa Vasile câte o carte de rugăciuni, care să le fie hrană spirituală și amintire a acestui eveniment”, a afirmat la final pr. prof. dr. Ioan Codrea.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica