REMEMBER. 10 ani de la antologicul meci de fotbal Avântul Bârsana – Steaua București

Comuna Bârsana este cunoscută la nivel național în special prin prisma notorietății de care se bucură Mănăstirea Bârsana, amplasată în imediata apropiere a drumului județean ce leagă Sighetu Marmației de Vișeu, pe Valea Izei. Traseul este intens circulat de grupurile de turiști străini ce vizitează Maramureșul istoric.

De la primarul Teodor Ștefanca mai aflăm că, un alt element care intră în alcătuirea brandului Bârsana este… fotbalul.

“În urmă cu zece ani, mai precis pe 26 septembrie 2013, am jucat în compania echipei Steaua București, în 16-imile Cupei României la fotbal. Meciul a fost transmis la televizor și a fost urmărit de o țară întreagă. Atunci jucam în liga a 4-a. Pot să spun că a fost un vis care mi s-a îndeplinit. Ulterior, în tot acest timp, am fost în administrația locală, viceprimar și, din 2016, primar, motiv pentru care mi-am propus să mențin ștacheta ridicată, să avem continuitate, ca și performanță, cel puțin la nivel județean, atât la echipa de seniori, cât și la cea de juniori, fie că am jucat finala Cupei României, la nivel județean, sau am jucat barajul pentru Liga a III-a”, a declarat edilul.

De menționat că actualul primar, Teodor Ștefanca, s-a aflat pe teren, în calitate de jucător, în acel meci memorabil, încheiat cu scorul de 4-0, în favoarea echipei bucureștene. La pauză, scorul a fost 1-0. Au înscris Răduț și Kapetanos, câte două goluri fiecare. Din echipa maramureșeană au făcut parte: Paşcu – Coşa, Rahovan, Dăncuş, Dunca – Ştefanca, P. Stan – Deac, Ţiple, Ofrim – Marincean.

(Credit foto principal: Maramedia.ro)

GlasulMM
GlasulMM