România primește 32 de milioane de euro pentru promovarea împăduririi

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României pentru promovarea împăduririi în cuantum de 32 de milioane de euro din partea Mecanismului de redresare și reziliență.

sursa foto: freepik.com

Schema va fi finanțată integral prin Mecanismul de redresare și reziliență (MRR), în urma rezultatului pozitiv al evaluării de către Comisie a PNRR și a adoptării planului de către Consiliu.

Schema de ajutoare își propune să îmbunătățească reziliența și valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere, în special a speciilor și a ecotipurilor, în perspectiva viitoarelor condiții climatice din România. În cadrul acesteia, se vor sprijini în special (i) crearea, dezvoltarea și modernizarea de capacități de producție de puieți forestieri și (ii) producția, prelucrarea și condiționarea semințelor utilizate pentru împădurire. În cadrul schemei, sprijinul se va acorda sub formă de granturi directe care acoperă între 70 % și 90 % din costurile de investiții eligibile. De această schemă vor putea beneficia deținătorii de păduri publici și privați și producătorii autorizați de material forestier de reproducere.

Schema de ajutoare se va încheia la 30 septembrie 2024.

mg
mg