Salarii nepermis de mici la DSP Maramureș. Angajații s-au săturat și au început protestele

Personalul din Direcția de Sănătate Publică Maramureș are salarii nepermis de mici, volumul de muncă fiind unul foarte mare raportat la numărul de salariați. Mai mult, oamenii din DSP Maramureș nu au beneficiat de creșteri salariale din 2017.

Așa se face că începând de azi, 16 noiembrie, au demarat acțiunile de protest la DSP Maramureș, angajații ieșind în curtea instituției ținând în mână diferite mesaje adresate autorităților, cerând să le fie respectată munca. Acțiunile de protest vor continua și mâine, când acțiunii se va alătura și Sanitas Maramureș.

„Solicităm realizarea demersurilor necesare pentru a se admite amendamentul respins la Comisia de Muncă privind salarizarea și pentru a se emite un ordin comun cu CNAS în care majorările salariale aprobate pentru angajații caselor județene pentru asigurări de sănătate să fie stabilite la nivelul celor acordate personalului din cadrul aparatului central al Guvernului și să fie aplicabile și personalului direcțiilor de sănătate publică județene. Dorim să beneficiem de tratament egal cu cel aplicat caselor județene de asigurări de sănătate având în vedere că ambele instituții sunt servicii publice deconcentrate finanțate de la bugetul de stat, personalul fiind plătit din fonduri publice, iar prin asigurarea aceluiași nivel de salarizare s-ar elimina inechitățile salariale și discriminările care s-ar crea din nou între categoriile de personal cu aceeași pregătire profesională”, arată protestatarii.

Deși sunt nemulțumiți de salariile avute, când a venit vorba de vorbit cu presa, toată lumea a tăcut, pe motive că nu știu ce să zică. Și cu asta am spus totul.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA