A AVUT ZILE. Mașină lovită de un tren marfar și târâtă zeci de metri. Șoferul a scăpat cu viață

Accident cu final neașteptat, deși era greu de crezut că un șofer poate scăpa cu viață dintr-o asemenea situație. O maşină a fost pur şi simplu transformată într-un morman de fiare după ce a fost lovită de un marfar și târâtă câțiva zece de metri până deasupra unui pod.

„În această dimineață, pompierii militari constănțeni au fost anunțați prin apel la numărul unic de urgență 112, de producerea unui accident feroviar pe DN2A intersecție cu DJ228. La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoplatformă, autoscara de salvare la înălțime, un echipaj SMURD și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Sosiți la locul intervenției, pompierii militari au constatat că este vorba despre un accident produs între un autoturism și un tren. Șoferul din autoturism era încarcerat, fiind conștient, cooperant. Colegii au început să lucreze pentru extragerea acestuia, intervenția fiind una dificilă din cauza faptului că accesul la persoana încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru calarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulației pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limitat, fără loc suficient de manevre, fiind astfel îngreunată operațiunea de salvare”, transmit reprezentanții ISU Constanța.

Din fericire, victima a fost extrasă în siguranță, conștientă, cooperantă și transportată la Spitalul Județean Constanța. Conductorul trenului de marfă a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD în urma unui atac de panică, însă a refuzat transportul la spital.

Mihai ROMAN

credit foto ISU Constanța

 

cm
cm