SĂNĂTATE. Monica Mureșan, despre cum să ne întărim imunitatea în sezonul rece

Fosta campioană mondială la culturism și în prezent vicepreședinte al Federației Române de Culturism, Monica Mureșan, transmite o serie de recomandări despre cum ne putem întări sistemul imunitar pe perioada sezonului rece. Sportul joacă un rol esențial în menținerea sănătății organismului, alături de alimentație.

”În sezonul rece, optăm pentru o alimentație care îmbunătățește sistemul imunitar. Un sistem imunitar puternic, va preveni și va combate infecțiile virale și bacteriene, ca atare alimentația va trebui sa conțină multe legume, fructe – în special citrice, deoarece conțin multă vitamina C – și eventual suplimente cu aport de vitamine și antioxidanți. În paralel cu alimentația adecvată, trebuie sa facem cât mai mult sport, fie în aer liber, fie în sală.  Este dovedit faptul că sportul îmbunătățește considerabil sistemul imunitar”, a declarat Monica Mureșan, vicepreședinte al Federației Române de Culturism.

Încălzirea înainte de antrenament și hidratarea sunt obligatorii

Fosta sportivă de performanță spune că în orice tip de antrenament, un rol esențial îl joacă încălzirea înainte de a ne apuca de exercițiile fizice efectiv. Adesea, această parte este fie uitată, fie omisă, moment în care apare riscul de accidentări.

”Indiferent de tipul de antrenament abordat, este foarte importantă încălzirea, care are rolul de a pregăti corpul, respectiv mușchii și articulațiile, pentru efortul care urmează, și de a creste ritmul cardiac. Sunt benefice exercițiile fizice de orice natură, cu mențiunea că este important să le efectuam constant, pentru a ne menține o imunitate cât mai bună. Pentru persoanele care au afecțiuni respiratorii și cardiovasculare, pe perioada iernii, au nevoie de acordul medicului pentru a face efort. De asemenea, un aspect foarte important este hidratarea adecvată”, a mai precizat Monica Mureșan.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA