TRIST. Gazeta Sporturilor sau falimentul forțat al presei sportive print din România

La aproape 100 de ani de la primul număr, Gazeta Sporturilor și-a încetat ieri brusc apariția, în format print. Decizia patronilor de la Ringier a fost una intempestivă și a fost comunicată, sec, angajaților și distribuitorilor în ultima clipă, fiind motivată de scăderea tirajului.

Din păcate, nu este ceva nou sau anormal să dispară un ziar în România, dar dispariția Gazetei de la chioșcuri s-a produs prea brusc, fără ca angajații să bănuiască ceva, deși semnale erau că sunt tensiuni între ziariști și patroni.

Din spusele lor, în ultima vreme, jurnaliștii au încercat să se opună, atât cât au putut, ingerințelor patronatului în politica editorială a ziarului. Mai exact, a fost vorba de presiunea venită din zona caselor de pariuri sportive, care plătesc bani mulți pentru publicitate. Lupta a fost, însă, una inegală și, așa cum era de așteptat, patronatul a câștigat.

Gazeta Sporturilor rămăsese unicul ziar de sport din România, după ce Pro Sport își încetase apariția în format print. Acum ambele vor apărea doar online, loc în care jurnalismul sportiv este tabloidizat, iar calitatea lui este din ce în ce mai scăzut.

Pentru că cititorii fideli ai Gazetei Sporturilor nu au apucat să-și ia la revedere de la ziar și nu au apucat să-și cumpere ultimul număr, devenit acum de colecție, un număr special, cu adevărat ultimul, va apărea mâine în cotidianul Liberatatea.

 

 

cm
cm