SCHI ALPIN. Borșa găzduiește Cupa Balcanică și Campionatul Național

Începând de astăzi, timp de o săptămână, Borșa devine capitala schiului alpin și găzduiește Cupa Balcanică și Campional Național de Schi Alpin FIS, ediția 2024, inclus în calendarul oficial de competiții sportive al Federației Internaționale de Schi.

La 80 de ani distanță de ultimul mare concurs de schi organizat pe Pârtia Olimpică de la Borșa, 64 de sportivi din 21 de țări vor face spectacol pe pârtie.

Se vor alinia la start schiori din: Turcia, Grecia, Bulgaria, Belgia, Luxemburg, Macedonia, Bosnia, Albania, Serbia, Marea Britanie, Italia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia, Ucraina, Suedia și România, la care se adaugă sportivi din Australia, Noua Zeelandă, SUA și Argentina.

Deschiderea oficială are loc astăzi, de la ora 18, și va continua, de la ora 19, cu un spectacol de excepție: trupa „The Motans” va urca pe scena special amenajată la Pârtia Olimpică de schi pentru un spectacol incendiar.

Coborârea cu torțe, focurile de artificii și muzica mixată de DJ vor încălzi atmosfera până noaptea târziu. Evenimentul este organizat de Primăria orașului Borșa în parteneriat cu Federația Română de Schi Alpin – Biatlon și Federația Internațională de Schi.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica