SCRISOARE DESCHISĂ – Colectivul de cadre didactice de la Școala ”Al. Ivasiuc”: „Nu cerem mult, un pic de decență”

Uneori, viața e ciudată rău. Te pune în situații stânjenitoare, deloc plăcute, de a lua decizia de a reacționa față de injustul tratament la care, voluntar sau involuntar, ești supus.

Din cauza unei probleme apărute, independent și dincolo de voința noastră (fuziunea școlilor ”Cantemir” și ”Ivasiuc”), în spațiul virtual și-au făcut apariția o seamă de invective la adresa profesorilor, elevilor și a tot ceea ce se întâmplă în școala noastră, ce nu pot să nu ne doară. Și-au dat cu părerea despre noi și activitatea noastră persoane care n-au intrat vreodată în contact cu noi, persoane care nu știu că un minim de respect presupune să te informezi înainte de a face afirmații calomnioase și profund nedrepte.

N-am spus și nu vom spune vreodată despre vecinii și colegii noștri nimic defăimător, sunt oameni de bună calitate, oameni care împărtășesc aceleași principii profesionale ca noi. Există, totuși, în ultima vreme, niște alunecări (gândim noi că doar din partea părinților de la ”Cantemir”) ce te determină să te întrebi dacă nu este prost înțeleasă curtoazia noastră.

Nu suntem nici pe-atât de naivi, nici pe-atât de pasivi încât să întoarcem de fiecare dată și celălalt obraz spre a fi pălmuiți „creștinește” de o seamă de persoane pentru care colportarea minciunii a devenit mod de a-și susține teoriile. N-om fi noi elitiști, dar rezultate bune și foarte bune am avut și vom mai avea, iar pentru cei care au intrat în contact cu noi, fie ca elevi, fie ca părinți, am fost, fără îndoială, oameni care ne-am tratat cu respect fiecare partener. N-au uitat de noi și de fiecare dată ne transmit, reverențioși, prețuirea lor.

Dragi părinți ai școlii ”Cantemir”, să știți că nu împroșcând cu noroi în alții se susține un punct de vedere. Aveți suficiente argumente să o faceți fără să-i anatemizați pe ceilalți. Și, apropo, mai uitați-vă puțin peste listele anului trecut de la examenul de evaluare, s-ar putea să descoperiți că vă lipsește ceva din informația pe care o lansați în spațiul virtual. Judecăți ați emis și asupra corpului profesoral al școlii noastre și nu știm cu ce drept și nu știm sub care rațiune. Nu ne cunoașteți rezultatele și băgăm de seamă că nici nu vă obosiți să le aflați.

Pentru buna dumneavoastră documentare, vă amintim doar câteva – Olimpiada de Limba română, faza națională locul II (2017-2018), Olimpiada de Limba și literatura română, faza internațională locul III (2017-2018), Științe socio-umane, faza națională, (locul IV) mențiune I (2018-2019).

Așadar, singurul lucru pe care îl așteptăm de la dumneavoastră, dragi părinți ai Școlii Dimitrie Cantemir, este să nu ne mai judecați și nici să nu ne amintiți, dacă nu o puteți face cu decență, în trimiterile dumneavoastră.

Colectivul de cadre didactice al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ivasiuc” Baia Mare

mg
mg