Sfaturile polițiștilor pentru șoferii care se întorc din minivacanța de 1 Mai

Recomandări de la polițiști pentru șoferi la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai. Polițiștii rutieri sfătuiesc participanții la trafic și acum, la întoarcerea spre casă din minivacanța de 1 Mai, să manifeste prudență în conducere, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului, să se asigure temeinic înaintea efectuării oricăror manevre și să uzeze de politețea rutieră.
 
„Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Respectaţi regimului legal de viteză!
 
Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
 
Folosiți centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident, nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!”, arată polițiștii rutieri.
 
Șoferilor li se recomandă să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Marcel ȘERBAN

dh
dh