SIGHET. Statuia lui Ioan Mihaly de Apșa a fost distrusă

Un incident neplăcut a avut loc în Sighetul Marmației. Statuia lui Ioan Mihaly de Apșa a fost distrusă și nu se știe deocamdată ce s-a întâmplat. Cert este că o placă laterală de pe monument a fost găsită spartă. Viceprimarul Daniela Onița-Ivașcu a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că a sesizat Poliția Locală.

Unii cetățeni sunt de părere că ar fi vorba de un act de vandalism, dar alții sunt mai sceptici și cred că este vorba de o lucrare de mântuială, iar efectele încep să-și spună cuvântul. În acest sens, sighetenii se așteaptă ca și celelalte plăci de pe statuie să aibă aceeași soartă și să se desprindă în curând, dacă nu se intervine asupra monumentului

”Nu cred că e vandalism… e lucrare de mântuială… că ulterior cineva s-a agățat de placă cu intenția de a distruge e altă poveste. Dar nu trebuia cu mâinile goale cineva indiferent de câtă forță ar avea să fi putut da jos o placă de marmură. Deci părerea mea e ca s-a făcut o lucrare de mântuială! Sper să nu am dreptate și să găsit făptașul! Dar atenție mare și la restul monumentelor pt că în preajma lor mai vin copii! Acum e momentul ca toate monumentele din oraș sa fie supuse unor expertize!”, este de părere unul din locuitorii orașului.

 

Ana-Maria HOJDA

Credit foto: Daniela Onița-Ivașcu/Facebook

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA