SPITALUL JUDEȚEAN – Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular cu succes

Continuând seria intervențiilor endovasculare complexe prin tehnici minim invazive, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, s-au efectuat trei intervenții de tratament endovascular al unor anevrisme de aorta abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice.

Echipa de cardiologie intervențională coordonată de dr. Filip Dan a beneficiat de sprijinul prof. dr. Gianmarco De Donato, Universitatea de Medicină din Siena Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului și formator profesional pentru astfel de intervenții.

Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație potențial fatală. De asemenea, prin procedurile minim invazive percutane este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații. Intervențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile în stare generală bună.

”Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă cu facilități de intervenții de endoprotezare aortică de înaltă performanță. Aceasta are menirea de a oferi populației județului și profesioniștilor din domeniul sănătății, precizia diagnosticului și efectuarea intervențiilor de endoprotezare aortică în condiții de maximă siguranță. SJUBM a reușit să atragă reputați specialiști din diverse domenii medicale inclusiv în intervenții de endoprotezare de aortă. Acest lucru creează un sentiment de încredere ridicat în rândul echipei medicale, încredere ce este transmisă mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Toate acestea reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului”, transmite George Alexandru Oros, manager spital.

mg
mg