TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Zona Lacului Hoșteze va fi amenajată

În orașul Tăuții Măgherăruș, autoritățile locale vor amenaja un nou spațiu verde, în zona Lacului Hoșteze. Având în vedere discuțiile referitoare la proiectul ”Amenajare spațiu verde în zona Lac Hoșteze, Oraș Tăuții Măgherăuș, Județ Maramureș” care urmează să fie depus spre finanțare, conducerea primăriei vine cu următoarele precizări:
– În situația actuală întreaga zonă de intervenție este spațiul verde rămas în urma parcelării locuințelor individuale, un spațiu neamenajat, cu o vale, o zonă mlăștinoasă și vegetație spontană abundentă, in interiorul unei insule urbane.
– Prin proiect se dorește amenajarea zonei și activarea ei, prin valorificarea cadrului natural ambientat de prezența apei curgătoare și a Lacului Hoșteze.
– Amenajarea pornește de la valorificarea cadrului natural, iar intervențiile se fac doar la nivel de curățare a zonei și nu se intervine asupra adâncimii acumulării de ape pluviale.
– Se va crea o zonă de protecție față de vecinătăți prin plantarea de arbori înalți și diverse tipuri de plantații cu ierburi, arbuști iar zona va fi străbătută de o alee pietruită pentru acces pietonal.
”Consider că prin acest proiect se contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă prin purificarea aerului, reducerea zgomotului, stocarea carbonului, reducerea temperaturii aerului, reducerea anxietății și implicit a îmbunătățirii sănătății publice. Chiar dacă în proximitate este Parcul Hoșteze, se justifică realizarea acestei investiții, scopul ei fiind igienizarea zonei și secundar o zonă de recreere”, a declarat Dumitru Marinescu, primarul orașului Tăuții Măgherăuș.
Ana-Maria HOJDA
(P)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA