TIROL. Schimb de experiență pentru angajații Salvamont Maramureș

În săptămâna 21 – 27 Aprilie 2024 o echipa a SPJ Salvamont Maramureș a participat la invitația structurii de salvare montană Bergrettung Tirol la un schimb de experiență cu 3 zile de lucru practic în teren pe diverse ateliere (tehnic, avalanșă, ghețar) în localitatea Flaurling, Tirol și în zona montană a Tirolului la altitudini de peste 3000 metri.
”A fost o săptămână intensă, o săptămână încărcată la capătul căreia fiecare din cei prezenți și-a îmbunătățit cunoștințele iar schimbul de modalități de lucru a fost benefic pentru viitoarele intervenții în zona montană. Salvatorii montani și SPJ Salvamont Maramureș au fost primiți oficial de d-na Primar a stațiunii Flaurling, unde de altfel au și fost cazați într-o superbă locație construită încă din anii 1400. Luni, 22 Aprilie echipa Salvamont Maramureș a fost invitată oficial la o întâlnire în Innsbruck cu Guvernatorul Tirolului, dl Anton Mattle și seful Bergrettung Tirol dl. Hermann Spiegel fapt care ne-a demonstrat nivelul și valoarea salvatorilor montani din Maramureș și România, apreciați fiind peste tot în lume!
O experiență fascinantă, o săptămână în care s-au învățat multe, s-au legat prietenii care, cu siguranță vor dăinui și un prilej de a promova Maramureșul și România, Guvernatorul Tirolului, dl Anton Mattle exprimându-și dorința de a efectua cât mai curând o vizită oficială la noi în Maramureș fiind extrem de plăcut surprins de lucrurile frumoase auzite și văzute despre locurile noastre în prezentările făcute de echipa Salvamont Maramureș. Iar la final a urmat recunoașterea din partea salvatorilor montani austrieci care ne-au declarat ca a fost o onoare si o mândrie pentru ei sa fim oaspeții lor si sa exersam împreună tehnici care cu siguranță pe viitor le vom folosi la salvarea vieții oamenilor aflați in primejdie pe munte”, a declarat Dan Benga, managerul Salvamont Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA