TRADIȚIE. O delegație din Seini, în vizită la orașul înfrățit Nyírmeggyes din Ungaria

La începutul lunii martie, o delegație din partea orașului Seini a participat la întâlnirea oficială, devenită deja tradiție, organizată în orașul înfrățit Nyírmeggyes, din Ungaria, cu scopul de a prepara împreună tradiționala rețetă de ”csiga teszta”.

La eveniment, doamna primar Vodan Edit i-a întâmpinat pe seineni cu multă căldură și ospitalitate, ca de fiecare dată, subliniind importanța relațiilor dintre cele două comunități.

”Această întâlnire a întărit și mai mult legătura dintre Seini și Nyírmeggyes, legătură care transcende granițele geografice și culturale, aducând împreună comunități cu tradiții și istorii distincte. Prin colaborare și schimbul constant de experiențe, ambele localități și-au îmbogățit perspectivele și au dezvoltat legături umane puternice. Relația de înfrățire ne oferă oportunitatea de a înțelege și de a aprecia diversitatea culturală, promovând toleranța și învățând unii de la alții”, a punctat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

Pe parcursul întâlnirii, delegația din Seini a avut oportunitatea să participe la diverse activități tradiționale, precum fabricarea melcișorilor (csiga teszta), o tradiție îndrăgită în Ungaria, care au fost donați, ulterior, Bisericii Reformate din localitate, și să se bucure de o masă festivă însoțită de muzică tradițională.

”Apreciem profund ospitalitatea pe care am simțit-o în timpul acestei întâlniri și sperăm că relația noastră de înfrățire va continua să prospere și să servească drept exemplu de cooperare și prietenie între națiuni”, a adăugat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica