TURISM. Maramureșul, promovat în cadrul Tourism&Travel Expo 2023 de la Chișinău

Din nou județul Maramureș ajunge să fie promovat peste hotare. De data aceasta județul Maramureș s-a alăturat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului în suita de participări la evenimentele dedicate industriei turismului. Printre cei care au fost prezenți la acest eveniment s-a aflat primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș, Borșa devenind în ultima perioadă un punct de atracție în turism în Maramureș, poate cel mai important. Sunt mulți primarii care ar trebui să învețe cum se face turism, după exemplul Borșa, zone precum Cavnic sau Băiuțavând mult potențial.

De la manifestare nu a lipsit olarul Daniel Leș, unul dintre cei mai renumiți și activi ambasadori ai turismului maramureșean.

„Deschiderea Tourism&Travel Expo 2023 a avut loc în prezența Ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a Ministrului Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan și a secretarului de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu. Momentul a coincis cu lansarea parteneriatului strategic în domeniul turismului dintre România și Republica Moldova, inițiativă care presupune constituirea unui grup de lucru comun al experților în turism, în vederea implementării unor proiecte bilaterale și a schimbului de bune practici în domeniu. Printre oaspeții pavilionului național s-au numărat și Ștefan Krasovschi-Murea, ministru consilier în cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, Viorel Jardan, președintele Consiliului Raional Străşeni, precum și Irina Ropot, realizator al emisiunii „Tezaur”, prin intermediul căreia patrimoniul turistic prezentat la eveniment va ajunge și pe micile ecrane”, precizează CJ Maramureș.

Marcel ȘERBAN

➡️Demersurile de promovare ale județului nostru pe parcursul expoziției au constat în prezentarea resurselor turistice cu care Maramureșul se mândrește. Cele mai renumite atracții, posibilitățile de turism activ, meșteșugurile populare, dar și evenimentele emblematice și obiceiurile și tradițiile din preajma Sărbătorilor Pascale s-au regăsit pe agenda discuțiilor cu vizitatorii evenimentului.

dh
dh