UNIȚI ÎN DIVERSITATE. Modele noi de inspirație pentru elevii Școlii din Tăuții de Sus

În cadrul proiectului ”Uniți în diversitate”, derulat la Școala Gimnazială Tăuții de Sus, structură a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, o nouă activitate a captivat atenția elevilor. Evenimentul, intitulat ”Educația face diferența”, a avut-o ca invitată pe prof. psiholog Florentina Baciu, reprezentant al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș.

În fața elevilor din clasele V-VIII, prof. psiholog Florentina Baciu a împărtășit perspective inspiraționale despre importanța educației și despre modelele de urmat în viață. Această inițiativă educativă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul generos al Brutăriei Baia Sprie, care a oferit produse copiilor participanți.

Proiectul ”Uniți în diversitate” este o colaborare complexă între: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Instituția Prefectului Județului Maramureș, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș, Primăria Baia Sprie, Școala Gimnazială Baia Sprie, Asociația Partida Romilor Pro-Europa și Asociația Young Roma Maramureș.

Derularea acestuia se întinde pe parcursul perioadei noiembrie 2023 – aprilie 2024, având ca scop promovarea diversității și integrării în comunitatea școlară și socială.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica