VALABILITATEA cardurilor de energie a fost prelungită

Creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale reprezintă un fenomen resimțit nu doar pe plan național. În România, creșterea cu care ne-am confruntat în ultimul an pentru aceste servicii a fost de peste 500%. De aceea, în 2022, Guvernul României a emis OU 166/decembrie 2022, privind implementarea unei măsuri de acordare a unui sprijin persoanelor vulnerabile. Această măsură se referă la compensarea parțială a prețului la energie cu ajutorul unui card de energie.

Guvernul Ciolacu a prelungit valabilitatea cardurilor de energie până la data de 31 martie 2024, voucherele fiind valabile inițial doar până pe 31 decembrie. “Astfel, ne asigurăm că gospodăriile vulnerabile vor avea resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. Persoanele vulnerabile au primit anul acesta două tranșe de câte 700 de lei, una în februarie, alta în septembrie, pe cardurile de energie, care trebuiau consumate până la finalul anului 2023. Ceea ce nu se cheltuia ar fi trebuit returnat. Așadar, românii din categoriile vulnerabile vor putea să folosească banii de pe cardurile de energie și pentru plățile făcute după 1 ianuarie 2024″, a declarat senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin.

Primarul comunei Poienile Izei, Mirela Bârlea, consideră că este o măsură binevenită, mai ales acum, în prag de iarnă. “Și locuitorii din Poienile Izei au nevoie de protecție socială, iar aceste carduri de energie sunt absolut necesare, mai ales că ele se acordă pensionarilor cu venituri sub 2.000 de lei. Sigur, nu toți oamenii din mediul rural reușesc să se organizeze corespunzător pentru sezonul de iarnă, motiv pentru care e binevenită prelungirea termenului până în luna martie”, a declarat Mirela Bârlea.

GlasulMM
GlasulMM