VALEA VIȘEULUI. Peste 6.400 de pachete de țigări, abandonate pe un drum forestier

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit abandonate pe un drum forestier pe de raza localității Valea Vișeului 6.450 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 75.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
Marți, 27 februarie, în jurul orei 1,30, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, județul Maramureș, au descoperit abandonate, pe un drum forestier în zona de frontieră mai multe colete voluminoase, ambalate în folie de culoare neagră.
”În interiorul baxurilor s-a constat că sunt țigări, fapt pentru care s-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în transportul coletelor. De asemenea, în cel mai scurt timp, s-a luat legătura cu autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. În continuare, s-a luat măsura transportării coletelor cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 6.450 pachete de ţigări, în valoare de 75.465 lei”, informează Poliția de Frontieră.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.
Maria STOICA
Maria Stoica
Maria Stoica