VATICAN – Papa Benedict al XVI-lea a fost înmormântat

Benedict al XVI-lea a fost înmormântat la Vatican în cadrul unei ceremonii private. Sicriul său de lemn a fost așezat în cripta de sub partea centrală a Bazilicii Sfântul Petru, în primul mormânt al Sfântului Ioan Paul al II-lea, după slujba de înmormântare din 5 ianuarie, prezidată de succesorul său, Papa Francisc.

Sicriul a fost purtat din Piața Sfântul Petru prin intrarea principală a Bazilicii Sfântul Petru spre altar, flancat de cardinali, înainte de a fi adus în criptă.

Sicriul lui Benedict al XVI-lea a fost închis în seara zilei de 4 ianuarie, după trei zile de vizită publică în Bazilica Sfântul Petru. Ceremonia privată a avut loc în prezența secretarului personal al lui Benedict, arhiepiscopul Georg Gänswein, și a mai multor cardinali, printre care secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin.

Sicriul de zinc a fost așezat într-un alt sicriu de lemn și apoi înmormântat în partea nordică a secțiunii centrale din Grotele Vaticanului. Pe peretele de deasupra locului se află un basorelief, o imagine a Fecioarei Maria și a Pruncului Isus înconjurați de îngeri.

mg
mg