VICTOR NEGRESCU: “PES activists Maramureș are o echipă de conducere cu oameni care au demonstrat că pot face lucruri pentru comunitate”

Victor Negrescu a fost ministru delegat pentru afaceri europene și, în prezent, este membru al Parlamentului European. Este vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație, raportor al Comisiei pentru Cultură și Educație privind construirea politicii în domeniul educației digitale, și membru în Comisia pentru bugete, activând în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European. Este membru al Partidului Social Democrat din România, având funcția de vicepreședinte la nivel național și președinte-coordonator al PES activists România.

Organizația este o structură a membrilor și simpatizanților de stânga interesați de politica europeană, creată în anul 2007 și care reunește peste 10.000 de membri la nivelul întregii țări. PES activists România susține activitatea Partidului Socialiștilor Europeni și a grupurilor politice naționale incluse în cadrul formațiunii.

Victor Negrescu a participat la Conferința Județeană de alegeri a organizației PES activists Maramureș, care a avut loc în Baia Mare, în data de 9 septembrie 2023. La conferința de presă organizată cu acest prilej, a declarat:

“În Maramureș, PES activists are o echipă foarte frumoasă, cu oameni implicați, cu pregătire temeinică. Noi căutăm să aducem în echipa noastră oameni care au demonstrat că pot face lucruri pentru comunitate. Este timpul să apropiem mai mult localitățile noastre, județele noastre, de Bruxelles. Este o diferență foarte mare și ar trebui totuși ca lucrurile să fie mult mai simple: să se audă vocea Maramureșului mai mult la Bruxelles, dar în același timp informațiile și oportunitățile de la Bruxelles să fie cunoscute aici. Asta facem noi, ca organizație, evident.

La Bruxelles există dezbateri politice, există diferențe de opinie. Noi reprezentăm curentul care luptă pentru cei mulți, pentru solidaritate, pentru combaterea sărăciei, pentru dezvoltarea locală. Și asta vom transmite mai departe la Bruxelles, acolo unde sunt bătăliile importante pentru viitorul Europei.

Trebuie să vă spun că două treimi din legile aprobate în Parlamentul României sunt influențate de decizii luate la Bruxelles. Așa că nu putem ignora Bruxelles-ul. oricât am vrea. Singura soluție pentru noi este să devenim o voce puternică la Bruxelles și pentru asta avem nevoie de oameni capabil, muncitori, și avem nevoie de oameni care reprezintă interesele noastre acolo și asta sperăm să facem inclusiv prin această organizație, PES activists”.

Referitor la percepția pe care membrii PSD o au față de importanța PES activist în România, Victor Negrescu a invocat unicitatea acestei organizații pe întreg eșicherul politic românesc:

“PSD este singura formațiune politică din România care are în interiorul său o organizație ce dă importanță cuvenită aspectelor europene și internaționale. Înseamnă că noi am realizat cât de important este să fim conectați cu Bruxelles-ul, să ne reprezentăm interesele acolo. Dovadă a fost recenta vizită a premierului Marcel Ciolacu în capitala europeană. Cred că este prima dată când un premier român merge atât de hotărât la Bruxelles și obține ceva pentru țară. Ce am obținut? Am obținut aprobarea modificării PNRR, un lucru extrem de important. Este dovada vie că la nivelul formațiunii noastre politice se înțeleg subiectele europene și importanța acestor tematici în politica locală și națională”.

GlasulMM
GlasulMM