VIȘEU DE SUS. Investiție de 1,5 milioane euro la Liceul Teoretic ”Bogdan Vodă”

Autoritățile locale din Vișeu de Sus au reușit să obțină o finanțare substanțială pentru modernizarea Liceului Teoretic ”Bogdan Vodă” din oraș. Astfel, nu numai că elevii vor avea parte de condiții mult mai bune pentru a învăța, dar vor fi achiziționate și noi echipamente IT, de ultimă generație.
”O emblemă a orașului nostru, o unitate de învățământ care „produce” an de an olimpici la multiple discipline școlare, un loc încărcat de istorie, emoții și amintiri, un loc în care generații de elevi și profesori s-au perindat de-a lungul anilor, creând modele demne de urmat pentru noi toți. Clădirea cu o suprafața de 3261 mp este locul unde se găsesc înscriși, în prezent (anul școlar 2023-2024) 720 de elevi.  Liceului Teoretic ”Bogdan Vodă”, Vișeu de Sus reprezintă, de mai bine de șapte decenii, un punct forte pentru orașul nostru, fiind locul în care educația și cultura se îmbină cu profesionalismul, dibăcia și dedicarea cadrelor didactice, dar și cu perseverența și munca elevilor care-i trec pragul.
Bucuria de a obține o finanțare de 1,5 milioane de euro pentru crearea unor condiții cât mai bune este fără egal! Pe lângă renovarea energetică a clădirii (acoperiș nou, sistem termoizolant, tâmplărie PVC, instalații interioare, etc.) instituția va beneficia în scurt timp și de dotări IT de ultimă generație și mobilier de calitate, toate aceste lucruri având rolul de a stimula performanțele în educație și de a oferi condiții cât mai bune”, a declarat Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA