VIȘEU DE SUS. Patru grădinițe vor fi reabilitate termic

Proiectele de investiții în infrastructura de învățământ din orașul Vișeu de Sus  continuă. Astfel, în curând, alte patru grădinițe urmează să fie reabilitate termic, pentru a oferi un confort sporit preșcolarilor, anunță oficialii primpriei.
”După Școala Nr. 7 care a fost complet reabilitată și modernizată, după construirea unei grădinițe noi cu program normal (4 grupe), pe str. Libertății, după asigurarea finanțării și finalizarea tuturor procedurilor de achiziție pentru Școala Nr. 2 Vișeu de Mijloc, Școala Nr. 3 Rădeasa, Școala Nr. 4 str. 1 Mai, Școala Nr. 5 Valea Scradii, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Internatul Liceului Teoretic Bogdan Vodă, după demararea lucrărilor la creșa pentru 110 copilași, acum a venit rândul și celor 4 grădinițe finanțate prin PNRR – Grădinița nr. 2 Țipțerai, Grădinița Nr. 5 Vișeu de Mijloc, Grădinița Veronica – str. Păcii și Grădinița Veronica – str. Brazilor.
Cele 4 grădinițe vor beneficia de lucrări de renovare energetică – sistem termoizolant, șarpantă, tâmplărie PVC, instalații electrice și instalații de apă caldă, pompe de căldură, surse regenerabile de încălzire, respectiv refaceri interioare unde sunt necesare. În plus, atât grădinițele, cât și TOATE celelalte instituții de învățământ din oraș vor beneficia în scurt timp de dotări IT, mobilier și echipamente didactice prin intermediul unui proiect de 1,5 milioane de euro aprobat prin PNRR – Componenta 15. Vom reuși să creăm o infrastructură de învățământ de calitate, pentru a oferi elevilor și cadrelor didactice cele mai bune condiții de predare, învățare, socializare și dezvoltare.
Proiectele aprobate în ultimii ani pentru renovarea energetică a blocurilor de locuințe și a instituțiilor de învățământ (AFM, POR, CNI, PNRR) se apropie de o valoare totală cumulată de 110.000.000 lei. Bani care intră în orașul Vișeu de Sus și au rolul de a construi o viață mai bună, pe toate palierele posibile și de a face economia localității să prospere.
Dacă Bunul Dumnezeu vă rândui să avem parte de pace și liniște, iar contractele de finanțare (DEJA OBȚINUTE) să decurgă normal, anul viitor orașul Vișeu de Sus va fi un mare șantier. Un șantier care, odată închis și cu toate lucrările finalizate, va oferi o cu totul altă față localității noastre”, a declarat Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA