VIZITĂ MARAMUREȘ. Ce spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre cazul primarului din Baia Mare

Prezentă într-o vizită în Maramureș, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost întrebată cum comentează cazul primarului din Baia Mare, care este judecat pentru luare de mită și care în ultimele zile, a ajuns în atenția opiniei publice la nivel național, după ce socrii săi au fost reținuți de DNA, fiind acuzați de dare de mită.

”Nu am voie, în calitate de ministru al Justiției, să comentez cazuri punctuale sau anchete în curs, însă am să fac o apreciere de ordin general. Cel puțin în lunile acestea, de când am preluat mandatul de ministru al Justiției, am o colaborare extrem de bună cu șefii parchetelor, și DNA și DIICOT și Parchetul General și remarc activitatea proaspătă în mandatul acestor procurori noi în parchetele din România și doresc să fie dosare făcute cum trebuie, care să nu fie invalidate ulterior de instanțele de judecată.

Am constatat în ultimul timp, că majoritatea dosarelor sunt pe bază de flagrant, ceea ce este greu de demontat în instanța de judecată. Este o notă favorabilă pe care pot s-o remarc în activitatea parchetelor”, a declarat Alina Gorghiu, în cadrul conferinței de presă, susținută în Baia Mare.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA