Vremea de Crăciun și de Anul Nou. Ce ne spun meteorologii

Avem prognoza meteo de Crăciun și de Anul Nou. Meteorologii au anunțat ce ne așteaptă în următoarele 4 săptămâni din punct de vedere meteorologic, iar veștile sunt și nu prea bune. Pentru săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023 ANM estimează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

Apoi, în săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023, temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și nord-vestice.

În săptămâna 25 decembrie 2023– 1 ianuarie 2024, estimările ANM arată că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Urmează săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024, când mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice  pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA