ZIUA EDUCAȚIEI. Profesorii, încurajați să facă performanță, în Maramureș

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, administrația județeană precizează faptul că, în Maramureș, în ultimii ani, cadrele didactice și elevii sunt încurajați și stimulați să facă performanță. Mai mult decât atât, se fac eforturi astfel încât Baia Mare să ofere și studenților cât mai multe specializări. O reușită o reprezintă inaugurarea extensiei UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca în municipiul reședință de județ.
”În fiecare an, data de 5 octombrie marchează Ziua Mondială a Educației, o zi în care aducem recunoștință și apreciere cadrelor didactice, care prin munca și eforturile susținute în fiecare zi, se dedică educării, ghidării și creșterii copiilor pe care îi au sub atenta lor îndrumare, devenind astfel adevărate exemple pentru copiii noștri.
În Maramureș, premiem excelența în educație a elevilor și înțelegem rolul fundamental pe care profesorii îl au în obținerea performanței în învățământ. Tocmai de aceea am inițiat programul ”Maramureșul susține excelența” în cadrul căruia, deja de 3 ani, premiem atât profesorii, cât și elevii care au rezultate excepționale. Un alt proiect cuprins în acest program este organizarea unor tabere de excelență pentru diferite discipline, la care au participat elevii olimpici din județ, alături de profesorii îndrumători.
Educația stă la bază dezvoltării comunităților, iar pentru a extinde acest domeniu la nivelul județului nostru, am inițiat un parteneriat cu UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pentru a crea o extensie universitară și în Baia Mare. Acest proiect este un real succes, dovedit prin faptul că am avut 3 candidați pe un loc înscriși la examenul de admitere. Un alt proiect important vizează realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest, care va pune la dispoziție infrastructura educațională la standarde moderne și învățământ dual, atât pentru școală profesională, liceu, dar și pentru studii universitare.
Prin educație, construim viitorul Maramureșului!
La mulți ani, stimați educatori, învățători și profesori!
Vă mulțumim pentru tot ceea ce realizați pentru copiii noștri!”, este mesajul lui Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA