Reușită pentru Spitalul Județean. Despre ce este vorba

Conducerea celui mai mare spital din Maramureș a anunțat azi, 8 februarie, că prin Ordinul nr. 32 din data de 06.02.2023 al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V a deținută anterior.

„Acreditarea, este un proces complex, care presupune eforturi suplimentare considerabile din partea echipei pentru a menține siguranța pacientului la cel mai înalt nivel. Sunt procese pe care pacientul nu le vede, dar se văd din cei peste 1000 de indicatori de calitate monitorizați zilnic. Procedura de evaluare a urmărit îmbunătățirea calității serviciilor din cadrul spitalului, vizând existența unui demers sistematic din partea conducerii spitalului prin care să fie reduse disfunctionalitățile de natură medicală sau nemedicală. Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani și reprezintă un proces prin care trebuie să treacă toate spitalele publice, pentru a intra în relații contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Acreditarea confirmă că avem competențe și că dispunem de resursele umane și materiale necesare în vederea acordării serviciilor medicale oferite de specialitățile din structura spitalului. Astfel, pacientul poate avea încredere în legitimitatea și calitatea serviciilor oferite”, precizează Spitalul Județean într-un comunicat de presă.

Marcel Șerban

dh
dh