ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII. Activități de lectură intensivă la Școala ,,Avram Iancu” din Baia Mare

Centrul de informare și documentare (CDI) al Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” Baia Mare (director, prof. Ioan Marian Pop) marchează evenimentul cultural Ziua Națională a Lecturii cu activități specifice de lectură care se derulează pe parcursul întregii săptămâni (12-16 februarie).

Incluse în proiectul ,,Ești cool dacă citești!”, toate clasele din școală au, astfel, ocazia de a petrece o oră de lectură în CDI cu prilejul însemnatului eveniment.

”Începând cu anul 2022, la data de 15 februarie, a fost instituită Ziua Națională a Lecturii, sub motto-ul ,,Citim împreună!”, ca o necesitate de a reitera importanța cărților în viața noastră și de a iniția împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiiilor, tinerilor noștri și, totodată, adulților. Cu siguranță, în spatele fiecărui cititor pasionat se află un părinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau altă persoană pricepută să călăuzească viitorii cititori în lumea cărților. Rolul școlii rămâne, în continuare, esențial în a cultiva lectura ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți. Împreună putem crește viitoarele generații de cititori”, subliniază în acest context Viorica Telcian, bibliotecar documentarist în cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Baia Mare.

Maria STOICA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baia Mare, Str. Victoriei, nr. 84, tel/fax: 0262-218016

e-mail: sc_avramiancu@yahoo.com, www: http://avramiancumm.ro

Maria Stoica
Maria Stoica