3 milioane de măști chirurgicale, donate Republicii Moldova

Ministerul Apărării Naționale donează Ministerului Apărării din Republica Moldova materiale de resort medical în valoare de 7.302.836,95 lei, în baza Contractului de donație între Statul român prin Ministerul Finanțelor și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, din 29 decembrie 2022, în scopul continuării măsurilor constante de sprijin ale României pentru Republica Moldova.

Donația constă în 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuși, 2.000 ochelari de protecție din plastic, 3 milioane de măști chirurgicale, precum și 500 mii de măști de protecție.

Astfel, reprezentanţii MApN predau materialele medicale către omologii lor din Republica Moldova la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, în zilele de 19 și 20 ianuarie.

Transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală și de la depozitul sanitar Nord-Sebeș la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar operațiunile de export/ donație și predare a bunurilor către reprezentanții Republica Moldova se desfășoară cu sprijinul CN Romtehnica SA.

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *