30 SANCȚIUNI aplicate de polițiști în zona trecerilor la nivel cu cale ferată

Ieri, 10 mai a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Maramureș au acționat pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor cu cale ferată de pe raza de competență.

Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile prevăzute de O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 10.565 de lei. Totodată, au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată! Polițiștii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

GlasulMM
GlasulMM