METEO. Ce ne așteaptă în săptămânile care urmează

Câteva săptămâni ne mai despart de finalul anului 2023. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În această săptămână, susțin meteorologii, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cât privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Spre deosebire de săptămâna trecută, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării

ANM estimează că în săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023 temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Ultimele zile ale lunii noiembrie, primele zile ale lunii decembrie (Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023) aduce medii ale valorilor termice care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Marcel ȘERBAN

dh
dh