AGENDA ZILEI: 07 noiembrie 2023

Au trecut: 311 zile / Au mai rămas: 54 zile

ZIUA DE 07 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1877, trupele române, comandate de colonelul Geoege Slăniceanu, ocupă, orașul-cetate Rahova. În anul 1929, la New York, se deschide publicului Muzeul de artă Modernă. În anul 1957, odată cu începutul seriei pilot, primul Trabant iese de pe linia de asamblare la VEB Automobilwerk Zwickau. În anul 1996, NASA lansează sonda spațială Mars Global pentru a studia Marte de pe orbită.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfinții 33 de mucenici din Melitina. Greco-catolic: Sfinții 33 de mucenici din Melitina. Romano-catolic: Sf. Villibrord, ep.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 13-14 grade Celsiul, iar cele minime, între 8-9 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 07.18 si apune la ora 16.59.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.62; Franc elvetian: 5.15; Lira sterlină: 5.73;

MAXIMA ZILEI: Intotdeuna am rupt o buruiana si am plantat o floare acolo unde am crezut ca poate sa rasara. (Abraham Lincoln109)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Nu mai cumpărați plastic în general pentru a crea o casă mai ecologică. Folosirea unui număr mai mic de produce cu plastic ajută la reducerea poluării cu plastic. (8)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul „Mentori – cum să ajuți și să te lași ajutat” (de Russell Brand).

Brand explorează importanța conexiunii umane, precum și rolul vital pe care îl joacă mentorii în a ajuta oamenii să-și îndeplinească potențialul și să-și îmbunătățească viața.

În carte, Brand își împărtășește experiențele personale în mod critic, cu nuanțe de autoironie, începând cu tinerețea turbulentă și sfârșind cu acceptarea rolului de părinte. Nu lipsesc excentricitățile debitate cu șarm, criticile la adresa realităților prefabricate și revolta împotriva ideilor care definesc vremurile actuale. Face parte din rândul cărților de citit pe nerăsuflate, care intrigă și amuză în același timp.

GlasulMM
GlasulMM