AGENDA ZILEI: 13 aprilie 2024

Au trecut: 103 zile / Au mai ramas: 262 zile

ZIUA DE 13 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1849, Ungaria a devenit republică; În anul 1889, A început să funcționeze prima agenție de știri de presă din România. În anul 1945, înlăturarea ocupației germane din Viena.În anul 1992, proclamarea Republicii Federale Iugoslavia, formată din Serbia și Muntenegru.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Mucenic Artemon.

Greco-catolic: Sf. papă Martin. Pomenirea morților.

Romano-catolic: Sf. Martin I, pp. m.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 20 și 21 grade Celsiul, iar cele minime, între 11 și 12 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.40 si apune la ora 20.13.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.06; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar. (Peter O’Toole)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Nu mai cumpărați plastic în general pentru a crea o casă mai ecologică. Folosirea unui număr mai mic de produce cu plastic ajută la reducerea poluării cu plastic.(8)

O CARTE PE ZI:  Lumea creștină. Triumful unei religii, de Peter Heather:

„Cum a fost posibil ca o mișcare religioasă apărută în Palestina secolului I, având doar câteva zeci de adepți, să se răspândească în tot bazinul mediteraneean și să se impună în fața păgânismului Romei, pentru ca peste alți o mie de ani să controleze întreaga Europă? Aceasta este în esență întrebarea la care cartea lui Peter Heather ne oferă răspuns, analizând în detaliu momente decisive din evoluția creștinismului.” (Ed. Polirom; trad. Petru Iamandi)

GlasulMM
GlasulMM