AGENDA ZILEI: 15 mai 2024

Au trecut: 135 zile / Au mai rămas: 234 zile

ZIUA DE 15 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1685, Constantin Cantemir devine domnitor al Țării Moldovei. În anul 1756, începe Războiul de șapte ani între Franța și Anglia. În anul 1970, The Beatles, lansează albumul Let it be, în  Statele Unite. În anul 2017, sculptura Muza adormită a lui Constantin Brâncuși, s-a vândut la New York cu 57 de milioane de dolari.

ANIVERSĂRI: Ziua latinității. Ziua internațională a Familiei.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sf. Pahomie cel Mare; Sf. Ierarh Iacob Putneanul; Greco-catolic: Sf. Pahomie cel Mare; Sf. Ahile al Larisei; Romano-catolic: Sf. Isidor Plugarul.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 19 și 20 grade Celsiul, iar cele minime, între 7 și 8 grade Celsius. Posibil averse.

SOARELE răsare la ora 5.47 si apune la ora 20.57.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.61; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.78;

MAXIMA ZILEI: Nimeni nu poate fi sănătos dacă nu are tot timpul acces la aer proaspăt, la strălucirea soarelui și apă bună. (Flying Hawk)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Atenție unde aruncați deșeurile toxice! Evitați poluarea apelor!

O CARTE PE ZI: Cuplul de la nr. 9 de Claire Douglas

Când Saffron Cutler, însărcinată, se mută în casa din Skelton Place numărul 9, împreună cu iubitul ei, Tom, și se apucă de renovare, ultimul lucru la care se așteaptă este ca meșterii să descopere rămășițe umane. Rămășițele a două corpuri, mai precis. Criminaliștii stabilesc că trupurile au fost îngropate în urmă cu treizeci de ani. Saffy nu are de ce să se îngrijoreze – până când poliția deschide o anchetă și cere să stea de vorbă cu fosta proprietară. Bunica ei, Rose.

Rose se află la un cămin de bătrâni. Suferă de Alzheimer, deci memoria ei e tot mai confuză. Nu poate să-i ajute pe polițiști, dar este clar că ceva își amintește. Pe măsură ce amintirile fragmentare ale lui Rose ies la suprafață, iar poliția sapă tot mai adânc în trecut, Saffy se teme că ea și casa sunt supravegheate.

Ce s-a întâmplat în urmă cu treizeci de ani? De ce n-a semnalat nimeni dispariția victimelor? Ce rol a jucat bunica ei? Este Saffy acum în pericol?

 

 

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM