ACTIVITĂȚI EDUCATIVE. Grădinița ”Mihai Eminescu” Baia Mare, implicată în ”Caravana reciclării creative”

Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Baia Mare, structură a Grădiniței cu Program Prelungit ”Ion Creangă” Baia Mare (director, prof. Floare Coman), participă la cea de a doua ediție a proiectului național ”Caravana reciclării creative”. Organizat de Asociația Playouth, proiectul are ca scop creșterea conștientizării și a gradului de educare privind importanța colectării selective a deșeurilor și a reciclării creative.

Echipa de proiect este formată din cinci cadre didactice care doresc să implementeze activități educative de informare, colectare, creație, specifice celor cinci zone denumite în proiect astfel: Zona Colectare selectivă (responsabil, prof. Flavia Cirț), Zona Păsări fericite (responsabil, prof. Tunde Somai), Zona de Lectură (responsabil, prof. Ramona Pop), Zona Verde (responsabil, prof. Florica Mihali), respective Zona Reciclate și-napoi la lume date (responsabil, prof. Simona Borodi).

Profitând de activitățile organizate în cadrul Săptămânii Verde, dar și de cele desfășurate cu ocazia Zilei Pământului, preșcolarii grădiniței, alături de cadrele didactice, au realizat activități de reciclare pentru protejarea mediului înconjurător.

”Entuziasmul și interesul copiilor a mobilizat întregul colectiv, astfel că sălile noastre de grupă s-au îmbogățit cu containere colorate pentru reciclarea selectivă- create din materiale reciclabile de către cei mici, curtea grădiniței a primit atente îngrijiri și plante noi care să îi sporească frumusețea, un colț de lectură care îi îndeamnă să se apropie mai mult de universul fascinant al cărților, precum și transformarea deșeurilor în materiale didactice utile și atractive. Pornind de la sloganul ”Creativ reciclăm, mediul înconjurător protejăm”, am reușit să dăm viață și mai multă culoare verdiniței – un spațiu verde, destinat activităților de joacă și învățare, amenajat  și cu sprijinul partenerilor noștri, familia”, transmit profesoarele: Titiana Onea, Ramona Pop, Florica Mihali, Tunde Somai, Flavia Cirț, Simona Borodi.

Maria STOICA 

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica