AGENDA ZILEI: 17 aprilie 2024

Au trecut: 107 zile / Au mai ramas: 258 zile

ZIUA DE 17 APRILIE ÎN ISTORIE: În anul 1924 a luat ființă studioul Metro–Goldwyn–Mayer. În anul 1846, Siria a obținut independența sa față de ocupația franceză. În anul 1954, a fost executat în închisoarea Jilava, după un simulacru de proces, Lucrețiu Pătrășcanu, unul din liderii PCR. În anul 1991,  delegației Parlamentului României s-a acordat statutul de delegație asociată la Adunarea Atlanticului de Nord.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Simeon, episcopul Persiei (Denia Canonului Mare).

Greco-catolic:  Sf. ep. m. Simeon din Persia și cei împreună cu el; Sf. cuv. Acachie al Melitinei; Sf. papă Agapet. Canonul cel Mare al Sf. Andrei din Creta.

Romano-catolic: Ss. Ilie, Paul şi Isidor, m.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 5 și 6 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.32 si apune la ora 20.19.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.68; Franc elvetian: 5.12; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Tot ce e bun: ori e imoral, ori este ilegal, ori ingrasa. (Legea lui Murphy) (7)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Încercați o dietă vegană sau reduceți consumul de carne pentru a vă reduce amprenta de carbon. Chiar și doar abținerea de la consumul de carne o zi pe săptămână poate ajuta.(9)

O CARTE PE ZI:   Călătorii în sălbăticie. Viața secretă a unui cameraman, de Gavin Thurston:

„Stând alături de Gavin Thurston în spatele aparatului de filmat, trăim suspansul așteptării unui animal sau altul, pericolele inevitabile din culise și provocările cărora autorul trebuie să le facă față, dar și clipele emoționante pe care camera le surprinde sau, la fel de bine, le ratează.” (Ed. Pilot Books; trad. Lavinia Braniște)

GlasulMM
GlasulMM